Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando consideraremos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí
APP ENTER
ENTRAR

He oblidat la contrasenya

ENCARA NO T'HAS REGISTRAT?

En registrar-se accepta la política d'ús així com la política de privacitat

En registrar-te acceptes la recepció d'informació rellevant de BarcelonActua

08/06/2023

BarcelonActua cerca famílies d’acollida per a 10 alumnes

  • La Fundació obre les portes de la casa d’acollida BACstation Gràcia per celebrar l’esdeveniment “Acollim junts!” el pròxim 8 de juny a les 18:00 hores.
     
  • El programa Famílies BACacollida treballa perquè alumnes de les BACstations i persones voluntàries puguin crear un vincle a través de la convivència directa. 

 

Els alumnes de la BACstation Vallcarca que volen anar a viure a una família d’acollida, junt amb la responsable del programa Famílies BACacollida, Khaoula Belbachir, i la fundadora i directora de la Fundació BarcelonActua, Laia Serrano, presenten l’esdeveniment “Acollim Junts!”. Aquest, vol donar a conèixer de primera mà el programa Famílies BACacollida i l’impacte que pot arribar a tenir l’acollida. Alhora, permetrà resoldre tots els dubtes que es poden generar abans de decidir iniciar un procés d'acollida.

El programa Famílies BACacollida busca famílies que tinguin voluntat i capacitat d'acollir a un alumne a casa seva amb l'acompanyament de BarcelonActua. L’objectiu principal del programa és poder començar una convivència directa per crear, així, un vincle enriquidor per ambdues parts. Això, garanteix cobrir les necessitats bàsiques d'allotjament i manutenció dels nostres alumnes, alhora que els hi permet tenir estabilitat física i crear un nou cercle familiar, de suport, i d’estima a la ciutat.

L'acollida sempre es complementa amb un acompanyament individualitzat per part de BarcelonActua. Tots els alumnes acollits tenen un pla formatiu, reben suport legal, administratiu i emocional, i estan acompanyats per BAC en el moment d'inserir-se laboralment i aconseguir una emancipació sostenible en el temps. A més, totes les famílies i alumnes reben un seguiment exhaustiu, tant per veure l’evolució dels alumnes com resoldre dubtes, problemes compartits i promoure solucions.

Sobre el sensellarime i les persones migrades

Segons l'informe Viure al carrer a Barcelona núm. 4 publicat per la Fundació Arrels el març del 2023, el 43% de les persones que viuen als carrers de la ciutat de Barcelona són migrades, nascudes a països extracomunitaris. Alhora, conformen el 65% de les persones més joves que viuen al ras i expliquen que no tenen ningú de confiança amb qui comptar.

La mostra recollida exposa que els joves tutelats per l'administració queden especialment vulnerablilitzats quan compleixen la majoria d'edat i les mesures de protecció finalitzen. Tot i que la tutela administrativa els hauria de convertir en ciutadans de ple dret, a la pràctica la poca agilitat administrativa provoca que molts joves no tinguin el permís de residència ni treball en sortir dels centres i, per tant, puguin difícilment sostenir-se de manera autònoma. Molts acaben essent abocats a la irregularitat administrativa i al sensellarisme.

Front aquesta realitat, neix el programa Famílies BACacollida per crear un recurs residencial per a joves migrants sense referents familiars a la ciutat. El programa no només garanteix les necessitats bàsiques d'habitatge de la mà de les famílies d'acollida, sinó que també permet fer un acompanyament formatiu, legal, administratiu, emocional, i laboral per aconseguir una plena autonomia i posterior emancipació.