Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando consideraremos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí
APP ENTER
ENTRAR

He oblidat la contrasenya

ENCARA NO T'HAS REGISTRAT?

En registrar-se accepta la política d'ús així com la política de privacitat

En registrar-te acceptes la recepció d'informació rellevant de BarcelonActua

20/03/2018

VOLUNTARIAT CORPORATIU. PER QUÈ?

Cada cop són més les empreses que es replantegen el paper que han de jugar en el foment d’una major inclusió social i sobre la necessitat d’incorporar altres criteris més enllà dels econòmics com a part de la seva estratègia de negoci.

El voluntariat corporatiu és sens dubte una de les millors inversions que pot fer l’empresa interessada en potenciar la seva responsabilitat social corporativa, perquè hi guanya tant l’empresa, com el voluntari, com la societat.

L’empresa, perquè potencia l’engagement i el sentiment de pertinença del treballador, fomenta l’esperit d’equip i el companyerisme, alhora que millora la seva imatge. El voluntari, perquè desenvolupa habilitats i competències com el treball en equip, l’empatia i el lideratge, estimula la creativitat, l’autoestima i la perspectiva de la seva realitat, a través de conèixer altres persones i realitats. La societat, perquè el voluntariat contribueix a la generació d’un sentiment de projecte social comú i la comunitat rep un retorn del que li aporta a l’empresa.

PER QUÈ AMB BARCELONACTUA?

Des de la Fundació BarcelonActua fa temps que gestionem voluntariat corporatiu de diferents empreses. Els nostre principal valor afegit és:

La diversitat d’àmbits d’actuació (gent gran, persones refugiades i immigrants, persones excloses socialment i infants i joves), de districtes on actuem (Gràcia, Ciutat Vella, Sant Andreu, Poblenou, Eixample i Sants-Montjuïc), d’horaris (matins, tardes, tots els dies de la setmana).

La possibilitat de co-crear activitats i projectes ad-hoc per l’empresa.

 

I el tarannà de les nostres activitats, en les que potenciem l’horitzontalitat, la diversitat de perfils, el treball en equip, la participació i el “bon rotllo”.

20/03/2018

CAS VERITAS: MENUTS RAVAL

Amb l’empresa VERITAS, primera cadena de supermercats d’Europa en obtenir el certificat BCORP, hem desenvolupat una activitat específica per als seus treballadors. Un “Menuts al Raval”. Activitat que des del 2014 duem a terme al barri de Gràcia, i que ara hem portat al Raval, amb l’objectiu d’ajudar en el procés educatiu a infants (de 4 a 12 anys) en situació de vulnerabilitat del barri.

L’activitat “Menuts al Raval” es fa cada dilluns, de 17.30h a 19h al carrer Om, 12 del barri del Raval. En ella, els 12 voluntaris de Veritas (6 per setmana) donen de berenar, fan reforç escolar i activitats lúdiques a 13 infants del barri.

QUI HO VA PROVAR?

Son moltes les empreses que confien ja en BarcelonActua per un experiència de voluntariat corporatiu. Alguns exemples son Fundación Telefònica, La Caixa, AON, Innogy, Clarivate i molts més. Amb moltes d’aquestes tenim un vincle fort i durador que ens porta a trobar cada vegada solucions i activitats diferents, depenent de l’exigència de cadascuna de les empreses.

Si estàs interessat en que l'empresa a on treballes faci voluntariat corporatiu amb nosaltres, escriu-nos a comunitat.voluntaris@barcelonactua.org i et donarem tota la informació que necessites.