Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando consideraremos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí
APP ENTRAR
ENTRAR

He olvidado la contraseña

¿TODAVÍA NO TE HAS REGISTRADO?

Al registrarte aceptas la política de privacidad así como la política de uso

Al registrarte aceptas la recepción de información relevante de BarcelonActua

28/05/2019

El teatre, una eina inclusiva i integradora!

Qui vol fer teatre amb un grup de joves adolescent de diferents Instituts del barri? Cinc d'ells no s'ho varen pensar ni per un moment. La demanda, oferta per la Griselda Bereciartu, responsable de l'àmbit refugi de BarcelonActua, va sorgir de l'acord arribat amb Artistes Pedagogs, una entitat que treballa l'educació i la pedagogia creativa a través de l'art, i amb els Instituts Montserrat i Menendez Pelayo.

8 mesos desprès d'aquest moment, el gran públic ha tingut la oportunitat de gaudir del doble resultat d'aquest producte: La representació, per una banda, d'una versió de "El Petit príncep", la mítica obra de Saint-Exupéry, i per l'altra, Alex Nous Somme Tous. Només per veure la complicitat que es generava a cada gest, a cada moviment, a cada mirada,  entre tots els membres del grup, ja hagués sigut més que suficient per a entender la potencialitat integradora d'aquest projecte.

No en và, va rebre fa pocs dies la menció especial per integració de persones refugiades del jurat de les Jornades Joves de Teatre, organitzades pel Teatre Lliure. I es que treballar mà a mà, compartir un espai en el que crear conjuntament un producte, dur a terme un procès col·lectiu a través del cual desenvolupar un projecte... Són molts els elements que ens permeten superar les barreres de l'odi, la discriminació, el racisme i la exclusió.

Però es que va resultar ser quelcom més que un exitòs experiment integrador. L'obra va despertar en cadascún dels presents una profunda admiració per la qualitat tècnica mostrada per l'equip sobre l'escenari. No en và, en aquestes mateixes jornades, l'obra va rebre el segon premi.

El resultat de tot plegat? Un projecte que genera un vincle que contribueix al procés d'integració i arrelament de les persones refugiades, que permet a joves adolescents nascut a Barcelona conèixer a persones d'un context i amb una experiència vital tant diferent a la seva. Un projecte que cohesiona, que sensibilitza, que educa i que transforma.

Empresas con alma social que nos dan soporte